eurosinkkujen visio, missio ja arvot

Ajankohtaisia *es:n toimintaan liittyviä tiedotteita

Valvoja: Moderaattorit

eurosinkkujen visio, missio ja arvot

ViestiKirjoittaja vesa » Pe, 18.03.2011 15:49.41

Visio:
Eurosinkut, eli *es, on vapaamuotoinen rekisteröimätön yhteisö joka toimii sinkuille kanavana löytää yhteistä tekemistä ja yhdessä olemista sekä mahdollisuuden tutustua kiinnostaviin ihmisiin.

Missio:
Yhteisön jäsenet järjestävät yksityishenkilöinä, omatoimisesti ja oman kiinnostuksensa mukaisesti, ilmaisia tai omakustannushengessä toteutettuja live-tapahtumia johon muut yhteisön jäsenet voivat osallistua. Tapahtumista tiedotetaan yhteisön verkkosivuilla sekä postituslistojen kautta.

Arvot:
Luottamus hyviin ja rehellisiin ihmisiin, jäsenistön tasa-arvoisuus ja anonyymiteetti, toiminnan ja tapahtumien voittoa tavoittelemattomuus ja epäkaupallisuus, poliittinen ja uskonnollinen sitoutumattomuus.
Viimeksi muokannut vesa päivämäärä Ke, 26.10.2011 23:18.39, muokattu yhteensä 2 kertaa
vesa
 
Viestit: 271
Liittynyt: Ti, 07.04.2009 23:08.55

Re: eurosinkkujen visio, missio ja arvot

ViestiKirjoittaja dst » Ke, 13.04.2011 01:48.29

vesa kirjoitti:Visio:
Eurosinkut, eli *es, on vapaamuotoinen rekisteröimätön yhteisö joka toimii sinkuille kanavana löytää yhteistä tekemistä ja yhdessä olemista sekä mahdollisuuden tutustua kiinnostaviin ihmisiin.


Vision tarkoituksena lienee yleensä toimia suunnannäyttäjänä, vedota ajatteluun ja tunteisiin kuvaamalla ihmisille tulevaisuus, jota kohti tähdätään, tulevaisuus, joka on parempi kuin nykyisyys.

Eurosinkkujen visio vaikuttaa aika paljon Eurosinkkujen nykyisyydeltä. Onko status quo ainoa asia, mihin pyritään?

Eurosinkut on käsittääkseni nykyisellään aivan mainio, eli en tahdo tyrmätä ajatusta siitä, että nykyisen tilan säilyttäminen olisi hyvä. Nuoruus ja kevät tuntuvat ihanilta, teinihuppariin ja lökäpöksyfarkkuihin pukeutuminen saattaa tuoda ikuisen nuoruuden ja ikuisen kevään. Kukapa haluaisi muuttua syyssateessa tallustavaksi sairaaksi vanhukseksi? Vaarana voi kuitenkin olla, että muuttuvassa maailmassa elävät ihmiset ympärillä alkavat katsoa kieroon sitä, joka pitää kynsin ja hampain kiinni onnellisen nuoruutensa keväästä, ja eräänä päivänä harmaantunut ikiteini huomaa, ettei kukaan enää halua leikkiä hänen kanssaan samoja leikkejä, joita nuoruuden keväässä leikittiin.
dst
 
Viestit: 687
Liittynyt: To, 02.10.2008 22:37.38
Paikkakunta: Kuu

Re: eurosinkkujen visio, missio ja arvot

ViestiKirjoittaja Sampo » Ke, 13.04.2011 10:08.21

Loistava huomio dst :) MIkä sinun mielestäsi voisi olla *es:n visio.
*es - Sinkkuen Facebook? Sinkkujen onnellisuuden lisääminen?
Yhdessä tekemisen ja kokemisen elämystehdas?
Rakkauden työttömien vertaistukipalvelu?
Rakkauden lisääminen ihmisten välillä?
Sinkkujen kokonaisvaltainen elämänlaadun kohotuskone?
Avatar
Sampo
 
Viestit: 2712
Liittynyt: To, 10.07.1997 16:13.21
Paikkakunta: Helsinki

Re: eurosinkkujen visio, missio ja arvot

ViestiKirjoittaja dst » Ke, 13.04.2011 13:22.07

Sampo kirjoitti:MIkä sinun mielestäsi voisi olla *es:n visio.


Paha kysymys.

Nokia kirjoitti:Nokian visio on maailma, jossa ihmiset voivat pitää yhteyttä toisiinsa, hyödyntää taitojaan parhaalla mahdollisella tavalla ja päästä tavoitteisiinsa.

Trainers' House kirjoitti:Visiona tuottavuusvallankumous

Neste Oil kirjoitti:Neste Oilin visio on olla johtava puhtaampien liikennepolttoaineiden toimittaja.


Yllä on lainaukset kolmen suomalaisen pörssiyrityksen visioista: mahdollistaa ihmisille taitojensa hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla, vallankumous, johtava markkina-asema tulevaisuuden polttoaineissa. Valitsin nuo esimerkit ihan sattumalta, mutta mielestäni ne ovat ihan toimivia esimerkkejä siitä, millainen vision tulisi olla, jos visio kerran halutaan määrittää ja tuoda esiin. Vision pitäisi olla sellainen, että kun ihminen unohtaa, miksi tätä hommaa oikein tehdään, hän voi luntata visiosta, että miten se oikein oli. Ai niin, tavoitteenamme oli tämä, olla paras, vallata markkinat, olla ihmisille hyödyksi parhaalla mahdollisella tavalla. Tehdään nyt siis tämä käsillä oleva homma niin hyvin kuin osataan, niin ollaan askel lähempänä tavoitetta.

Idealistista potaskaa? Rakenna tässä nyt parasta mahdollista, kun resurssit ovat, mitä ovat. Sitähän se aina käytännössä on. Vision tarkoituksena on kuitenkin tarjota suunta, mihin pyrkiä, ja maalissa pitäisi odottaa jotain nykyistä selvästi parempaa, jotain, jonka saavuttaminen ei ole helppoa, mutta jota kohti kannattaa pyrkiä.

Luulen, että jaamme Sampon kanssa aika samankaltaien maailmankuvan siinä, että ihanteenamme olisi liberaali maailma, jossa valistuneet ja vastuulliset yksilöt kantaisivat itse vastuun teoistaan, eikä heidän tekemisiään tarvitsisi näin ollen hirveästi rajoittaa. Ihmiset ymmärtäisivät itse tekojensa seuraukset ja toimisivat ilman turhaa määräilyä kokonaisuuden eduksi. Se on oma visioni siitä, millainen olisi ihannemaailma. Eurosinkut on käsittääkseni Sampon isällisessä ohjauksessa pyrkinyt olemaat tällainen vapaiden ihmisten ihanneyhteisö. Olen kuitenkin ollut aistivinani, että jäsenmäärän kasvaessa systeemi on vähän alkanut säröillä. Kaikilla ei ehkä ole riittävästi hyvää tahtoa ja ymmärrystä, jotta tuollainen säännötön vastuun ja vapauden aktiivinen yhteisö toimisi optimaalisesti. Väkimäärän kasvaessa ainakin osa ihmisitä alkaa kaivata sääntöjä: en pääse ikinä ylittämään tietä, kun nuo jyräävät ylitseni, tarvitaan liikennevalot, jotta ei olisi niin, että röyhkeimmät menevät aina ensin.

No pannaan nyt sitten joku näkemys siitä, millainen visio ehkä voisi olla, tämä tulkittakoon kuitenkin keskustelunavaukseksi, ei mietityksi visioksi:

Yhteiseksi hyväksi ja kaikkien iloksi ilman turhia sääntöjä, vapaiden ihmisten vapaayhteisö, jonne sinkkujen on hyvä tulla ja jossa sinkkujen on hyvä olla, Eurosinkkujen visiona on luoda sinkuille optimaaliset puitteet toteuttaa itseään sosiaalisessa yhteisössä, jossa kaikki kunnioittavat toisiaan.
dst
 
Viestit: 687
Liittynyt: To, 02.10.2008 22:37.38
Paikkakunta: Kuu

Re: eurosinkkujen visio, missio ja arvot

ViestiKirjoittaja Sampo » Ke, 13.04.2011 16:04.06

dst kirjoitti:Yhteiseksi hyväksi ja kaikkien iloksi ilman turhia sääntöjä, vapaiden ihmisten vapaayhteisö, jonne sinkkujen on hyvä tulla ja jossa sinkkujen on hyvä olla, Eurosinkkujen visiona on luoda sinkuille optimaaliset puitteet toteuttaa itseään sosiaalisessa yhteisössä, jossa kaikki kunnioittavat toisiaan.


Musta tää on aivan loistava dst:mäisen hieno ja oivaltava visio! En itse
keksisi parempaa. Keksisikö joku muu?
Avatar
Sampo
 
Viestit: 2712
Liittynyt: To, 10.07.1997 16:13.21
Paikkakunta: Helsinki

Re: eurosinkkujen visio, missio ja arvot

ViestiKirjoittaja Rita R » Ke, 13.04.2011 19:45.42

dst kirjoitti:Yhteiseksi hyväksi ja kaikkien iloksi ilman turhia sääntöjä, vapaiden ihmisten vapaayhteisö, jonne sinkkujen on hyvä tulla ja jossa sinkkujen on hyvä olla, Eurosinkkujen visiona on luoda sinkuille optimaaliset puitteet toteuttaa itseään sosiaalisessa yhteisössä, jossa kaikki kunnioittavat toisiaan

Ihan hyvä äkkiseltään katsottuna.

Sitten lukija huomaa että tuossa visiossa on kovasti ajateltu nyt sellaista sinkkua joka vain lukee tapahtumakalenteria sekä sähköpostejaan ja katsoo jonkin kivan jutun mihin osallistua. Valitettavasti vain osallistujat eivät toteuta visiota käytännössä, sitä toteuttavat järkkärit, jos sen hyväksi havaitsevat ja siihen uskovat.

Millaisilla sanoilla saisitte/saisimme järkkärit uskomaan visioon jota kannattaa toteuttaa?
Avatar
Rita R
 
Viestit: 1091
Liittynyt: Su, 17.08.2008 18:41.46

Re: eurosinkkujen visio, missio ja arvot

ViestiKirjoittaja q.a.t. » Ke, 06.03.2013 11:16.39

vesa kirjoitti:Visio:
...
Arvot:
Luottamus hyviin ja rehellisiin ihmisiin, jäsenistön tasa-arvoisuus ja anonyymiteetti, toiminnan ja tapahtumien voittoa tavoittelemattomuus ja epäkaupallisuus, poliittinen ja uskonnollinen sitoutumattomuus.


Miksi toiminnan ja tapahtumien voittoa tavoittelemattomuudesta ja epäkaupallisuudesta on tingitty!? Sähköpostiin on alkanut tipahdella pienen tauon jälkeen liiketoiminnan ylläpitämiseen liittyviä kaupallisia tapahtumia. Hintoihin ei kuulu minkäänmoista ES-alennusta tai hintaa ei suoraan kerrota?! Olen ymmärtänyt, että tämä on aiheuttanut järkkäreiden keskuudessa hämminkiä ja ne järkkärit, jotka ovat vastaan yrittäjien mainoksia, ovat vetäytyneet koko järkkäystoiminnasta! Kehitys on surullista :?
q.a.t.
 
Viestit: 26
Liittynyt: Su, 15.08.2010 16:36.25

Re: eurosinkkujen visio, missio ja arvot

ViestiKirjoittaja Matka-Matti » Ke, 06.03.2013 23:07.41

Moi,

Komppaan dst:tä alustavan vision suhteen. Ihan hieno ja musta sopiva *es:lle.

Matkis
Matka-Matti
 
Viestit: 1672
Liittynyt: Ti, 03.04.2001 03:00.00
Paikkakunta: Helsinki

Re: eurosinkkujen visio, missio ja arvot

ViestiKirjoittaja Hanne » To, 07.03.2013 16:14.30

Onhan se surullista että tämän on annettu muuttua tällaiseksi.
Itse järkkärinä olen aloittanut periaatteen, että otan myös kuluttamastani ajasta palkkion, kun kerran toiset tahot saavat siitä ihan kääriä katteen. Ns. ilmaiseksi en enään viitsi tehdä, kun pitää kantaa vastuu ja paskan puhuminen selän takana kiitoksena takavuosina tehdystä järkkäystyöstä.
Hanne
 
Viestit: 373
Liittynyt: Ti, 20.11.2007 14:46.14
Paikkakunta: Vantaa

Re: eurosinkkujen visio, missio ja arvot

ViestiKirjoittaja Ilona » To, 07.03.2013 16:27.47

Tosi kivaa toimintaa on tänäkin vuonna ollu kalenterissa ja näyttää olevan vielä tulossakin. Kun toiminta on vapaaehtoisuuteen perustuvaa, ei tule kellekään mieliharmia, että omaa jäsenmaksua tms. käytettäisiin johonkin, mihin ei toivoisi sitä käytettävän. Jos tapahtuma on omasta mielestä liian kallis, liian kaupallinen tai muuten ei-toivottava, siihen on helppoa olla osallistumatta.

Osallistumalla / osallistumatta jättämisellä viedään toimintaa siihen suuntaan, mihin osallistuja ja järkät haluavat hommaa kehittää.
Ilona
 
Viestit: 77
Liittynyt: Ti, 29.11.2011 09:34.52

Seuraava

Paluu Tiedotteet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron